Jak vybrat dětskou postýlku pro miminko

Jak vybrat postýlku pro miminko ?

Co se týče vzhledu, materiálů použitých na postýlce, designových doplňků apod., je to vždy na individuálním vkusu maminek.
Nicméně, rádi Vám poradíme jaký typ postýlky je vhodný pro Vás, dle vašich určených podmínek.

U nás najdete postýlky vyrobené z kvalitního dřeva, jako například: buk, dub, jasan. Tento druh dřeva je velmi oblíbený a pro výrobu nábytku nejpoužívanější.

Na co první je třeba dívat při výběru?

- [ ] Bezpečnost
V naší nabídce naleznete pouze CERTIFIKOVANÉ postýlky, které splňují nejpřísnější evropské normy bezpečnosti a tou je EN-716 , a samozřejmě i lak, či barva, které jsou používány jako povrchová úprava na postýlkách FSC (EN-716 a E1 pro emise formaldehydu).
Většina našich postýlek má i kolečka, u kterých je bezpečnostní brzda, čili tehdy postýlka zůstane pevně stát. Velkou výhodou při postýlce s kolečky je, že postýlku dokážete snadno přesunout.

- [ ] Pohodlí a rozměr postýlky
Samotná dětská postýlka je útočištěm každého dítěte a je velmi důležité aby postýlka byla pohodlná a s dostatečným prostorem, pro zdravý a pohodlný spánek dítěte. Proto doporučujeme vždy zvážit zda se jedná o postýlku do 3 let nebo pro starší děťátko již volit větší „dětskou“ postel.
Nejpoužívanější a nejběžnější rozměr postýlky ke 120x60 cm.

- [ ] Komfort během používání
Postýlky, které máme v nabídce, mají různé možnosti, které lze měnit během růstu Vašeho miminka. Avšak i rodiče by měli mít pohodlný a praktický přístup k postýlce

Velmi oblíbeným typem postýlky je ta, která má rostoucí rošt. Nejvyšší poloha roštu je ideální od narození, dokud se miminko nezačne samé protáčet nebo sedět. Rodiče se tak nemusí moc naklánět do postýlky, mají snadný přístup k miminku.
Když se miminko dokáže samé posadit, tehdy je kvůli bezpečnosti vhodné rošt posunout níže buď o jednu úroveň (pokud má postýlka 3 polohy roštu) nebo úplně dolů (postýlka má 2 polohy roštu).

Samozřejmostí jsou i posuvné nebo pevné bočnice.
Posuvné bočnice na postýlce mají 3 polohy :

1.bočnina v I.poloze
bočnice je na úrovni výšky postýlky. Pokud máte rošt v 1. nejvyšší poloze, většinou i tato bočnice sestava úplně nahoře.

2. bočnice ve II. poloze (bočnice je zcela spuštěna, ale zasahuje jen do poloviny postýlky, aby děťátko nevypadlo a bylo stále v bezpečí).

3. Úplně spuštěná bočnice
Pokud je děťátko dostatečně velké, umí samé vejít do postýlky, umíte bočnici úplně odstranit a postýlka se změní na “dětskou junior postel”.

Pevné bočnice postýlek nelze posouvat, ale rošt, na kterém miminko leží, si umíte nastavit podle potřeby výšky roštu.

Jaké jsou náhrady běžných postýlek?

V naší nabídce naleznete také nádherné a zejména také pohodlné “náhrady” běžných klasických postýlek.

Cestovní postýlky :

Pokud se s miminkem chystáte na cesty, a chcete aby miminko bylo během spánku v bezpečí a mělo příjemný spánek, ideální volbou jsou právě cestovní postýlky.
Cestovní postýlku je třeba doplnit jen cestovní matrací, kterou máme samozřejmě v nabídce ke každé cestovní postýlce a oblíbené hračky děťátka. Tyto postýlky jsou vyrobeny většinou z kombinace plastu a textilie. Proto jsou tyto postýlky tak lehké, praktické a skladné, i do kufru auta.